O gelu

Ultrazvočni gel (IPL gel, kavitacijski gel)  Gel+ je vrsta prevodnega medija, ki se uporablja pri tehnikah ultrazvočne diagnostike, ultrazvočnih terapijah, kozmetičnih negah in laserskih postopkih. Gel za ultrazvok  se nanese  na bolnikovo kožo na začetku ultrazvočne preiskave, zdravljenja ali tretmaja. Nato se nanj namesti pretvornik, to je naprava (ročnik – aplikator), ki se uporablja za pošiljanje in sprejemanje zvočnih valov. Ultrazvočni gel se uporablja tudi z napravo, ki omogoča zdravnikom in staršem prisluhniti srčnemu utripu še nerojenega otroka.
Ultrazvočni gel je ponavadi prozoren in gost, vendar ne neprijetno lepljiv. Ko se nanese na kožo, ne kaplja in se ne cedi z nje. Rahlo se oprime kože in tam obstane do konca postopka, ko ga obrišemo. Največkrat omenjena pripomba na ultrazvočni gel je, da je hladen. Zaradi tega mnogi medicinski in  kozmetični strokovnjaki uporabljajo posebne grelce, ki pred njegovim nanosom na bolnikovo kožo ogrejejo gel na prijetnejšo temperaturo.

Večnamenski medicinski gel vrste Gel+ omogoča vrhunsko čistost prenosa brez vonja ali barve.
•    Ni vonja
•    Akustično ustrezen za širok razpon uporabljenih frekvenc
•    Hipoalergenski, bakteriostatični, nedražilni
•    Topen v vodi (zlahka odstranljiv)
•    Brez škodljivih kemikalij ali barvil
LASTNOSTI ultrazvočnega gela Gel+
•    Bogata, vlažilna formula
•    Udoben in prijeten za uporabo
•    Akustično ustrezen za širok razpon uporabljenih frekvenc
•    Ne poškoduje opreme ali umaže oblačil
•    Hipoalergenski, bakteriostatični

Podroben opis izdelka Gel+

250 ml in 5 l, ultrazvočni prenosni gel, brez vonja ali barve. Za diagnostične in terapevtske medicinske ultrazvočne postopke ter za kozmetične postopke.
Medicinski ultrazvočni gel Gel+
V stekleničkah po 250 ml in steklenicah po 5 l, temelji na isti formuli, skladni s svetovnim standardom, ki je “ni mogoče kopirati”; ultrazvočni prenosni gel, brez vonja ali barve. Za diagnostične in terapevtske medicinske ultrazvočne postopke na področju porodničarstva, ginekologije, prebavnih, urinarnih in živčnih sistemov, na področju laserskih posegov in kozmetičnih posegov.

Lastnosti
1). Brez vonja ali barve;
2). Topen v vodi;
3). Akustično ustrezen za širok razpon uporabljenih frekvenc;
4). Brez formaldehida;
5). Hipoalergenski, bakteriostatični, nedražilni.
Specifikacije in pakiranje
250 ml v PVC steklenički, 40 stekleničk v kartonu dimenzij 43 cm × 27 cm × 21 cm
5 l v PVC posodi, 2 posodi v kartonu dimenzij 37 cm × 20 cm × 25 cm [bruto/neto teža vsebine kartona: 11,5/10 kg]
Rok trajanja: 2 leti

Za kaj se gel uporablja?
•    Znižuje temperaturo kože med uporabo radiofrekvenčnih/kavitacijskih naprav
•    Omogoča gladko premikanje aplikatorja po obdelovanem mestu
•    Deluje kot prevodni medij za ultrazvočne valove in jim omogoča prehajanje skozi kožo z majhno interferenco
•    Hladi kožo pri IPL laser  in IPL+RF laser (eLite) napravah

Med obdelavo z radiofrekvenčnimi/kavitacijskimi napravami se koža nekoliko segreje. Med uporabo teh naprav vam ne priporočamo uporabe nadomestkov tega gela, saj je njegova najpomembnejša funkcija zniževanje temperature kože. Prosimo, da upoštevate, da je Gel+ najboljša kombinacija pri uporabi z IPL laser napravami in IPL+RF laser napravami podjetja ART-PE.
Ta gel je tudi odlična rešitev za uporabo skupaj z monitorji, ki omogočajo merjenje srčnega utripa še nerojenega otroka.

Mnogi zdravniki, kozmetičarke, bolnišnice, klinike, kozmetični saloni in druge ustanove uporabljajo ultrazvočno tehnologijo za diagnostične namene. Deluje tako, da pošilja zvočne valove v človeško telo. Ko so enkrat v njem, tam ne ostanejo dolgo, saj se odbijejo od organa ali drugega dela telesa, ki ga želijo zdravniki pregledati. Zvočni valovi se nato vrnejo skozi pretvornik, čemur sledi računalniška analiza, ki omogoča, da se analizirani zvočni valovi vidijo na monitorju oziroma se njihov posnetek celo natisne za potrebe zdravnika ali bolnika.